UA-70808694-1

 • The Book of Lost Things***1/2

  Pin it!

  THEBOOKOFLOSTTHINGSIn ‘The Book of Lost Things’ raakt de jonge David zijn moeder kwijt. Na haar dood hertrouwt zijn vader met Rose. Maar David kan niet wennen aan de nieuwe situatie en al helemaal niet aan zijn nieuwe broertje Georgie. Hij zoekt zijn toevlucht in boeken. Na een tijdje vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. En op een dag volgt David de stem van zijn moeder een bizarre wereld in. Hij maakt er kennis met enkele kleurrijke figuren, bloeddorstige wolfachtigen en een gevaarlijke man met een kromme rug. Auteur John Connolly heeft al enkele spannende thrillers op zijn naam staan. Met ‘The Book of Lost Things’ slaat hij een onbekende weg in. Dit sprookje voor volwassenen is echter zeker de moeite waard. Je verdwaalt samen met David in een wonderlijke, avontuurlijke, maar tegelijkertijd ook gruwelijke wereld. Helaas is dit boek nog niet in het Nederlands vertaald. Waar wachten die uitgevers eigenlijk op? Voor wie een beetje kennis van het Engels heeft, is dit verhaal iets wat je zeker eens ter hand moet nemen op een donkere avond. ‘The Book of Lost Things’ is een uitgave van Hodder & Stoughton.      

 • Onaantastbaar*****

  Pin it!
  ONAANTASTBAARIn ‘Onaantastbaar’ raakt rechercheur Lena Adams serieus in de problemen wanneer ze op bezoek gaat bij haar oom. Een auto gaat in vlammen op en op de achterbank wordt een verkoold lijk aangetroffen. Sara en Jeffrey moeten er alles aan doen haar onschuld te bewijzen en te achterhalen hoe het brandende voertuig in verband staat met een bende skinheads en Lena’s geweldadige ex-vriend.    

  Niets dan lof voor de Amerikaanse Karin Slaughter. Want met ‘Onaantastbaar’ heeft zij weer een schitterende thriller afgeleverd in de Grand County-reeks, met dokter Sara Linton in de hoofdrol. Onweerlegbaar is zij de koningin van de suspense. Vanaf de eerste pagina word je meegezogen in het verhaal. Beklemmend en ingenieus. Slaughter grijpt je bij de strot en laat je niet meer los. ‘Onaantastbaar’ is een uitgave van Cargo.

 • De Ring*1/2

  Pin it!

  DERINGOp haar zevenentwintigste verjaardag krijgt Cristina, een veelbelovende advocate, twee ringen. Eentje is een verlovingsring, die krijgt ze van haar vriend Mike. De andere is een antieke ring met een rode steen. Die laatste blijkt ze van haar overleden peetoom te hebben gekregen en daarbij hoort het verzoek om naar Spanje te gaan voor de lezing zijn geheimzinnige tweede testament. Zo komt Cristina terug in contact met haar twee jeugdvrienden en samen raken ze betrokken bij een zoektocht naar een lang verborgen geheim.Jorge Molist heeft met ‘De Ring’ een boek afgeleverd dat vlot wegleest. Helaas ontbreekt het hier en daar wat aan spanning. De rode draad lijkt niet de opdracht te zijn die de drie van hun oom hebben gekregen, maar concentreert zich meer op de romance tussen Cristina en Oriol. Het verhaal verliest vaart en op bepaalde momenten zorgen de liefdesperikelen zelfs voor wat ergernis. Het is een fijn boek voor iemand die graag in zijn luie strandstoel iets meer om handen heeft dan in de zon liggen. Wie echter uit is op iets met meer diepgang, zoekt beter verder. ‘De Ring’ is een uitgave van Sirene.  

 • Het Sinaasappelmeisje***

  Pin it!

  HETSINAASAPPELMEISJEIn 'Het Sinaasappelmeisje' schrijft de vijftienjarige Georg samen met zijn overleden vader een boek. Hij heeft namelijk een brief gekregen van de man die hij nauwelijks heeft gekend. In die brief stelt zijn vader hem een vraag waarop het antwoord van groot belang is. En hij vertelt zijn zoon het verhaal van het sinaasappelmeisje, hoe ze elkaar ontmoet hebben en hoe ze enkele gelukkige jaren samen hebben beleefd.Georg leest het wonderlijke sprookje en komt zo ook een aantal dingen over zijn vader aan de weet. Zo delen ze ondermeer een voorliefde voor sterrenkunde en de Hubble telescoop. Jostein Gaarder werd bekend met 'De Wereld van Sofie', een roman waarin hij de geschiedenis van de filosofie verwerkte. En ook in 'Het Sinaasappelmeisje' zet hij zijn hoofdpersonage aan het denken. Want zou Georg überhaupt voor een leven op deze aarde zou hebben gekozen als hij van begin af aan had geweten dat hij ook weer dood zou gaan? Gaarder heeft een ontroerend verhaal geschreven dat tegelijk spannend is en dan weer eens grappig. 'Het Sinaasappelmeisje' is een uitgave van Signature.

 • Leven na Hailey*****

  Pin it!
  LEVENNAHAILEYDoug Parker heeft maar twee bezigheden. Hij gooit met stenen naar de konijnen die in zijn tuin rondhuppelen, maar hij slaagt er nooit in eentje te raken. En hij rouwt om zijn vrouw Hailey die een jaar dood is.

  Daar komt bij dat de familie van Doug ze ook niet allemaal op een rijtje lijkt te hebben. Zijn vader is volledig in de war na een herseninfarct en speelt honkbal in zijn pyama. Zijn moeder is verslaafd aan pijnstillers. Zijn tweelingzus is zwanger, maar vastbesloten om van haar man te scheiden. Zijn stiefzoon heeft een hopeloze relatie met zijn biologische vader en zoekt zijn toevlucht in drugs en gevechten op school. Toch zijn ze het er allemaal over eens dat het tijd wordt dat Doug de draad weer oppikt en zijn leven opnieuw op de rails zet. Maar bij elke dappere en minder dappere stap die Doug doet om vooruit te komen, is er de herinnering aan Hailey die hem achtervolgt.

  Jonathan Tropper heeft een hilarische, maar ook bedroevend eerlijke roman geschreven over het verwerken van de dood van de liefde van je leven. Doug doet het ene moment zijn best om omhoog te krabbelen en het volgende geeft hij er de brui aan. Hij sleurt zichzelf door de dagen en op de een of andere manier slaagt hij er telkens in om zichzelf in de meest grappige posities te doen belanden. Tropper weet alles zo beeldend te verwoorden. Hij doet je huilen en lachen tegelijk. ‘Leven na Hailey’ leest heerlijk weg en verveeld geen moment. Het is een uitgave van Truth & Dare.