UA-70808694-1

 • Nachtrituelen***1/2

  Pin it!

  NACHTRITUELENAntropologe Jane Doe leidt een nieuw leven onder een andere naam. Ze leeft samen met een meisje dat ze beschermt in Miami. Iedereen denkt dat Jane dood is en dat wil ze graag zo houden. Maar dan begint iemand op rituele wijze zwangere vrouwen te vermoorden. De Cubaanse rechercheur Jimmy Paz moet de zaak onderzoeken. Hij tast volledig in het duister. Want iedereen die iets zou hebben kunnen gezien, herinnert zich niets of gedraagt zich plots heel vreemd. Jane herkent de handelswijze van de moordenaar en beseft dat ze zich in een onvermijdbaar gevecht tussen goed en kwaad moet storten.
  ‘Nachtrituelen’ is het debuut van de Amerikaanse auteur Michael Gruber. Een bloedstollend verhaal vol exotische en magische elementen. Onderhoudend geschreven. De personages zijn netjes uitgewerkt, maar zeker niet afgelijnd. Gruber heeft een intrigerend verhaal afgeleverd dat is doorspekt met Afrikaanse voodoo. Enige minpuntje is dat je als lezer even moet wennen aan de stijlbreuk die ontstaat wanneer je dagboekfragmenten (notities) van Jane te lezen krijgt. ‘Nachtrituelen’ is een uitgave van De Boekerij.

 • De Dirty Girls Social Club ***

  Pin it!

  DIRTYGIRLSSOCIALCLUBZes totaal verschillende latina-vrouwen komen elk halfjaar bij elkaar om hun vriendschap te vieren. Ze noemen zichzelf de dirty girls social club. Lauren is een eigenzinnige journaliste, Sara is getrouwd met een advocaat met losse handjes, Rebecca is een succesvolle zakenvrouw met een ietwat vreemde echtgenoot, Amber is een zangeres met spirituele roots, Usnavys is big & beautiful en Elisabeth presenteert een tv-show en verbergt een geheim dat de vriendschap op z’n grondvesten zal doen daveren. 
  Alisa Valdes-Rodriguez heeft met ‘De Dirty Girls Social Club’ een genietbaar vriendinnenboek geschreven over vrouwen die denken elkaar te kunnen vertellen hoe ze hun levens moeten leiden. Soms zijn ze bemoeizuchtig, opdringerig, schaamteloos, dan weer lief, naïef én herkenbaar. Om de beurt geven de dames hun versie van de feiten. Bij sommige verhalen krijg je even de indruk dat ze elkaar eigenlijk niet mogen, maar toch houdt de vriendschap ondanks alles stand. ‘De Dirty Girls Social Club’ is een uitgave van De Boekerij.

 • UFO****

  Pin it!

  UFOEen klein, blauw wezentje in een ruimteschip crasht op een soort aarde en komt midden tussen de dinosauriërs terecht. Samen met dit vreemde mannetje maken we een rare reis door de tijd en de geschiedenis. We zien zoogdieren, aapachtigen en echte mensen de revue passeren. En hoe onze vriend ook probeert zijn vliegende schotel te repareren, hij lijkt niet voor het geluk gemaakt. Telkens wordt hij verpletterd, opgegeten, stort hij neer of wordt hij opgepeuzeld. 
  ‘UFO’ is een stripboek zonder tekst waarin de prenten niet afzonderlijk moeten worden bekeken, maar als één geheel. De prenten lopen als het ware in elkaar over. Het schattige ding met de voelsprieten en de felle kleuren, van de hand van Fabrice Parme, staan in fel contrast met het nogal pessimistisch getinte verhaal van Lewis Trondheim. ‘UFO’  is een bevreemdende en tegelijk verfrissende ervaring voor de striplezer. Origineel en zeer mooi vormgegeven. Het
  is een uitgave van Silvester Strips.

 • Sterf met Mij****

  Pin it!

  STERFMETMIJDe Londense Politie wordt geconfronteerd met een reeks moorden op jonge, beïnvloedbare meisjes. De lichamen worden steeds gevonden in een kerk waar ze van grote hoogte naar beneden zijn gevallen. Inspecteur Tartaglia leidt het onderzoek en stort zich samen met zijn partner Sam Donovan op het onderzoek. Hierbij krijgen ze het aan de stok met een opdringerige forensische psycholoog en een nieuwe vrouwelijke chef. Ondertussen blijft de moordenaar slachtoffers maken.
  ‘Sterf met Mij’ is het erg sterke debuut van Elena Forbes. Ze hanteert een vlotte en aangename stijl waardoor je het boek haast in één ruk uit wil lezen. De personages zijn mooi afgelijnd en degelijk uitgewerkt. Naast de uitputtingsslag die ze moeten leveren om de dader te vinden, worden ze ook blootgesteld aan een reeks interessante gebeurtenissen in hun privé-leven. Forbes weet het verhaal boeiende wendingen te geven. Het gaat nooit vervelen en is zeker niet onderhevig aan allerhande stereotypen. Een frisse wind waait door het thrillerlandschap. ‘Sterf met Mij’ is een uitgave van Cargo.