UA-70808694-1

 • Zwellend Fruit***1/2

  Pin it!

  ZWELLENDFRUIT ‘Zwellend Fruit’ vertelt het mythische verhaal van Agamemnon en Klytaemnestra, maar dan een beetje anders dan anders. Peter Verhelst schreef een roman in sprookjes waarbij hij zich niet aan de traditionele vertelling houdt.
  Het boek begint met twee sprookjes die sterk op elkaar lijken, maar toch net niet hetzelfde zijn: (voor wie) het meisje (verkiest) en (voor wie) de jongen (verkiest). Verhaal na verhaal komen we meer te weten over het leven en de gedachten van Agamemnon, Klytaemnestra en hun twee oudste kinderen Iphigenia en Orestes, tot uiteindelijk Elektra in het laatste deel alle sprookjes in zich opneemt en doet verdwijnen.Verhelst schrijft een bedwelmende en fascinerende wereld neer. Een beeldrijke vertelling vol poëzie. Zeker de moeite waard voor iedereen die van sprookjes, mythes of gewoon een mooi geschreven boek houdt. Zwellend Fruit’ is een uitgave van Prometheus.

 • Harry Potter en de Relieken van de Dood****

  Pin it!

  HARRYPOTTERENDERELIEKENVANDEDOODGaat Harry Potter dood in het laatste deel van de populaire reeks? Deze vraag zal hier niet worden beantwoord. Want we willen de lezer het plezier en de weerzinwekkende spanning die met ‘Harry Potter en de Relieken van de Dood’ gepaard gaat niet ontnemen. De Britse schrijfster J.K. Rowling heeft duidelijk haar hart en ziel gelegd in dit boek. Nog mooier en meer betoverend geschreven dan de vorige delen. Een waardige finale. De lezer wordt onmiddellijk meegetrokken in een wervelwind van gebeurtenissen die op gang werd gebracht in de vorige delen.
  Harry moet na de dood van Perkamentus op zoek naar de Gruzielementen waarin Voldemort zijn ziel heeft verborgen. Een haast onmogelijke opdracht, want hij wordt constant op de hielen gezeten door Dooddoeners en andere handlangers van de Heer van het Duister. Ron en Hermelien vergezellen hem op zijn zoektocht. Ze moeten heel de tijd op hun hoede zijn voor gevaar, contact met de mensen die ze graag zien is niet mogelijk en de omstandigheden zorgen ervoor dat ze nooit lang op één plaats kunnen blijven.
  J.K. Rowling had eerder al laten doorschemeren dat we in dit laatste deel nog een belangrijk hoofdpersonage sterft. Na het lezen van het boek vraag je jezelf af op wie ze doelde, want hoe erg het ook mag klinken voor de fans, Harry’s gelederen lijden meer dan één groot verlies. ‘Harry Potter en de Relieken van de Dood’ is een uitgave van De Harmonie.

 • Barry Trotter and the Shameless Parody***

  Pin it!

  BARRYTROTTERANDTHESHAMELESSPARODYBarry Trotter is 22 en woont nog altijd op Hogwash. Hij teert op het succes van de boeken van G.K. Rollin die hem zo populair hebben gemaakt. Massa’s muddles hangen rond bij het kasteel om toch maar een glimp op te vangen van de ster. Dan roept Bumblemore Barry bij zich met het nieuws dat er een film over hem zal worden gemaakt. En Barry moet samen met Lon en Ermine een tocht naar Amerika ondernemen om het project te stoppen en zo het voortbestaan van Hogwash te verzekeren. Michael Gerber is een Amerikaanse auteur wiens werk werd gepubliceerd in The New Yorker, Playboy en The Wallstreet Journal. Met Barry Trotter lanceerde hij een humoristische aanval, niet zozeer gericht op de boeken van J.K. Rowling, maar wel op alle franchise rond de figuur van Harry Potter. ‘Barry Trotter and The Shameless Parody’ is een hilarisch tussendoortje vol ironie voor iedereen, ongeacht of je nu wel of niet verk(n)ocht bent aan de boeken van J.K. Rowling. Het is een uitgave van Gollancz.