UA-70808694-1

 • De Lincoln-Advocaat***

  Pin it!

  DELINCOLNADVOCAATDe cliënten van Michael Haller zijn vooral junks oplichters en Hell’s Angels. Zijn kantoor bevindt zich op de achterbank van zijn Lincoln. Wanneer Haller eindelijk nog eens een topcliënt binnenhaalt, raakt hij betrokken in een zaak waar hij liever mijlenver vandaan was gebleven.
  Louis Roulet wordt beschuldigd van de verkrachting en een poging tot moord op een prostituee. Ondanks de eerdere overtuiging van Haller dat Roulet onschuldig is, ziet hij gelijkenissen tussen deze zaak en die van een voormalige cliënt. Wanneer een van zijn medewerkers vermoord wordt moet Haller het rechtssysteem manipuleren om zijn eigen vel te redden.
  De eerste legal thriller van Michael Connelly begint traag, maar net op het moment dat je geduld genoeg op de proef is gesteld,  realiseer je je dat het verhaal je al bij de keel gegrepen heeft. Je moet gewoon blijven lezen, omdat je benieuwd bent hoe Haller zich uit zo’n lastig parket zal weten te redden. ‘De Lincoln-Advocaat’ is een uitgave van De Boekerij.

 • Stardust (Ster)***1/2

  Pin it!

  STARDUSTDe jonge Tristran belooft het meisje waar hij verliefd op is dat hij voor haar een gevallen ster zal zoeken in het land achter de muur. Wanneer hij haar vindt, blijkt ze veranderd te zijn in een beeldschoon, koppig meisje. Maar hij is niet de enige die zijn zinnen op de ster heeft gezet. Een machtige heks en de zonen van de Heer van Stormholt zijn elk om hun eigen redenen ook op zoek naar de nogal weerspannige Yvaine.
  ‘Stardust’ is oorspronkelijk in Nederlandse vertaling verschenen onder de titel ‘Ster’. Maar nu het boek verfilmd is, hebben ze er de originele Engelse titel weer opgekleefd. Neil Gaiman schreef een prachtig sprookje vol magische figuren en leuke plotwendingen. Onderweg komt Tristran onder meer levende bomen, een vreemdsoortig harig mannetje en een eenhoorn tegen.
  Het is geen boek dat je mateloos aangrijpt, maar toch ben je steeds nieuwsgierig naar wat er zal gebeuren en blijf je doorlezen. Zeker de moeite waard om te lezen nog voor je naar de bioscoopzaal rent om de filmversie te bekijken. ‘Stardust’ is een uitgave van Luitingh.

 • The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13 3/4*****

  Pin it!

  THESECRETDIARYOFADRIANMOLEAdrian Mole is 13 jaar en driekwart, een zelfverklaarde intellectueel en hopeloos verliefd op Pandora. Hij houdt een dagboek bij over de lotgevallen van zijn familie, de hond, de oude Bert, en zichzelf.
  ‘The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13 3/4’ dateert al van 1984, maar heeft nog niets aan waarde verloren. Het is nog steeds onbeschrijfelijk grappig, pijnlijk hilarisch, en dolkomisch. Je kan het niet helpen mee te leven met de puberale grillen van een opgroeiende tiener. Soms heb je medelijden met Adrian door de absurde situaties waar hij door toedoen van zijn ontwrichte familie en naïviteit in terechtkomt. Maar meestal gier je het uit en kom je haast niet bij van het lachen.
  Sue Townsend heeft een magistraal en tijdloos boek geschreven dat zo gemakkelijk wegleest dat je meteen spijt hebt als het uit is. ‘The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13 3/4’ is een uitgave van Penguin Books. Ook verkrijgbaar in vertaling als ‘Het Geheime Dagboek van Adriaan Mole’, een uitgave van De Fontein.   

 • Het Geheugenspel*1/2

  Pin it!
  HETGEHEUGENSPEL‘Het Geheugenspel’ is het allereerste boek van het befaamde schrijvende echtpaar Sean French en Nicci Gerrard, beter bekend onder het pseudoniem Nicci French. Ondertussen zijn er al talloze literaire thrillers van dit duo verschenen, die algemeen gesproken steeds enthousiast onthaald werden.
  In hun eersteling is de hoofdrol weggelegd voor Jane Martello, een Londense architect die bij de bouw van een buitenhuis op het landgoed van haar schoonfamilie op het lijk de verdwenen dochter des huizes stuit. Een emotionele ervaring voor Jane die ook net de echtscheiding heeft aangevraagd van haar man Claud Martello. Om de storm van recente gebeurtenissen te verwerken gaat ze in therapie bij dokter Alex Dermot-Brown, een specialist op het gebied van recovered memory, en gaat ze graven in haar verleden om de moord die een kwarteeuw geleden heeft plaatsgevonden op te lossen.

  ‘Het Geheugenspel’ is geen slecht debuut, maar wie echt uit is op een spannende thriller kan beter een boek van Karin Slaughter of Ingrid Black ter hand nemen. Want als na een tweehonderdtal bladzijden de dader gekend is en je nog ruim honderd pagina’s te gaan hebt, zie je de bui al hangen en moet je toegeven dat de ontknoping ietwat doorzichtig is. De auteurs schetsen een licht verontrustend beeld van een familie op het randje van de afgrond. De welstellende Martello’s die geconfronteerd worden met de roem en de vergane glorie van hun vader Alan. Een verleden dat niemand graag opgerakeld ziet en een kettingrokende dramaqueen die denkt dat ze de moord heeft zin gebeuren, maar er zich niets meer van kan herinneren. Een aardig boek voor een regenachtige avond, maar meer jammer genoeg niet. ‘Het Geheugenspel’ is een uitgave van Anthos.