UA-70808694-1

 • Ver Voorbij het Diepe Woud***

  Pin it!

  VERVOORBIJHETDIEPEWOUDTwijg is opgevoed door enkele woudtrollen, maar hij is geen gewoon trollenkind. Hij ziet er anders uit en hij gedraagt zich ook niet zoals het hoort. Op een dag wijkt hij van het pad af, iets wat een echte woudtrol nooit zou doen en zo begint voor hem een groot avontuur. Hij gaat op zoek naar een plek waar hij echt thuis kan zijn. Onderweg ontmoet hij onder meer drabkobolds, luchtpiraten, een schutvogel en een heuse gabberbeer. ‘Ver Voorbij het Diepe Woud’ is een amusant en avontuurlijk boek van Paul Stewart met hopen mooie tekeningen van Chris Riddell waarin allerlei vreemde creaturen tot leven worden gewekt. Het is een verhaal dat in episodes wordt verteld. Twijg slaagt er steeds opnieuw in zich in nesten te werken en vervolgens weet hij zich er op de een of andere manier weer uit te redden tot hij zijn plaats in de wereld ontdekt.
  Op de cover staat vermeld dat het boek voor lezers vanaf 12 jaar is, maar ook iets jongere lezers kunnen er vast van genieten. Stewart en Riddell hebben een heel originele fantasiewereld geschapen vol wonderlijke figuren en met een slungelige held die een avontuur beleeft dat lekker wegleest. Het boek heeft bovendien nog twee leuke vervolgen met Twijg in de hoofdrol. ‘Ver Voorbij het Diepe Woud’ is een uitgave van Deltas.
   

 • Het Gouden Kompas*****

  Pin it!

  HETGOUDENKOMPASIn ‘Het Gouden Kompas’ (oftewel ‘Het Noorderlicht’) verstopt Lyra zich op een dag in een kast en hoort de geleerden op haar college praten over Stof en kort daarna krijgt ze een geheimzinnig kompas van de rector. Hiermee begint een groot avontuur voor het meisje en haar daemon Pantalaimon. Lyra vertrekt samen met de Zigeuzen op een lange tocht naar het noorden waar ze te maken krijgt met heksen en gepantserde ijsberen.
  ‘Het Gouden Kompas’ is het eerste deel van de Noorderlichttrilogie van Philip Pullman. Wereldwijd werden er meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht en het boek is in meer dan twintig talen vertaald. Hoewel de verfilming momenteel te zien is in alle grote zalen blijft het zeker de moeite waard om het boek te lezen.
  Pullman heef een intrigerend boek geschreven over parallelle werelden en de zoektocht naar de betekenis van een mysterieuze substantie. Origineel en meeslepend. Wie dit eerste deel gelezen heeft, grijpt automatisch naar het tweede deel. Een jeugdboek waar ook volwassenen van kunnen genieten. ‘Het Gouden Kompas’ is een uitgave van Prometheus.  
   

 • Het Gezicht van de Dood****

  Pin it!

  HETGEZICHTVANDEDOODDe zestienjarige Sarah houdt een pistool tegen haar eigen hoofd en beweert dat iemand die haar al haar hele leven achtervolgt haar adoptiegezin heeft vermoord. Ze vraagt naar Smoky Barrett, het hoofd van CASMIRC, een speciale FBI-eenheid die zich bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars. Een nieuwe moord toont al snel aan dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar die voor niets terugdeinst om zijn missie te volbrengen. Het verhaal van Sarah schokt Smoky en ze zal alles op alles zetten om degene te pakken die het leven van het meisje gebruikt om zichzelf te rechtvaardigen.
  ‘Het Gezicht van de Dood’ is de tweede thriller van Cody McFadyen en een meer dan behoorljke opvolger van ‘De Stilte van de Hel’. Het eerste boek met Smoky Barrett in de hoofdrol was genietbaar, maar deed toch even twijfelen aan de mogelijkheid van een hele reeks rond de FBI-agente. McFadyen heeft echter een meeslepende en intrigerende thriller geschreven vol gruwelijke details die de verbeelding van de lezer tarten. De personages hebben diepgang en allemaal een heel verschillende karakter met nogal wat eigenzinnige trekjes. Welke dat zijn laten we aan de lezer over om te ontdekken, maar juist dat maakt ze geloofwaardig. Laten we hopen dat de auteur nog meer van dit soort schitterend spannende boeken in zijn pen heeft zitten. ‘Het Gezicht van de Dood’ is een uitgave van A.W. Bruna.

 • Bofkont.***1/2

  Pin it!

  BOFKONTSy Montgomery en haar man adopteren een klein biggetje en dopen het Christopher Hogwood. Het blijkt dat Christopher twee favoriete bezigheden heeft: eten en uitbreken. Al snel weet heel het dorp wie dat gevlekte varken is en wordt hij voorzien van een kent hij het hele dorp en weet zich verzekerd van een niet aflatende stroom lekkere hapjes. Met zijn enorme persoonlijkheid, joviale charme en uitgesproken joie de vivre maakt hij veel vrienden en leert zijn baasje tegelijkertijd om zich meer open te stellen naar andere mensen toe.
  ‘Bofkont’ is een echt feel good boek. Eerlijk, humoristisch en ontroerend. Christopher Hogwood steelt het hart van iedereen en Sy Montgomery weet  het verhaal van haar speciale huisdier op onderhoudende wijze te vertellen. Een heerlijk ontspannend, waargebeurd verhaal. ‘Bofkont’ is een uitgave van Unieboek.