UA-70808694-1

 • De Plek van de Verloren Dingen*1/2

  Pin it!

  Sandy Shortt is obsessief bezig met het opsporen van al haar verdwenen voorwerpen en ze heeft een bureau voor vermiste personen. Sinds in haar kinderjaren een leeftijdsgenootje spoorloos raakte, is het haar levensdoel om alles wat verloren raakt terug te vinden.Maar op een dag verdwijnt ze zelf en komt terecht op de plek van de verloren dingen. Ze ontmoet er de mensen waar ze jaren naar gezocht heeft. En moet ze een uitweg vinden van de plaats waar nooit iets verloren raakt.
  Cecilia Ahern heeft fantasievolle roman over hoop, liefde en verlangen geschreven. Is dit haar beste boek? Helaas niet. Het verhaal zit vol sprongen tussen heden en verleden die licht verwarrend werken. Maar na het zoveelste superkorte hoofdstuk ook een beetje op je zenuwen gaan werken. Op drie bladzijden evenveel keer van perspectief veranderen is net te veel van het goede.
  Gelukkig heeft Ahern al wat krediet verdient met eerdere boeken zoals ‘PS, Ik Hou van Je’en ‘Kon Je Me Maar Zien’ en is 'De Plek van de Verloren Dingen’ is geen complete misser. Want ondanks de frustratie blijf je enigszins gefascineerd door de afloop voor Sandy. Het is een uitgave van Truth & Dare.
   

 • Roodkapje***1/2

  Pin it!

  ROODKAPJEDrie zussen groeien op bij hun grootmoeder. Eentje wordt verpleegster, de ander fotograaf en de jongste zoekt haar heil in alcohol en medicijnen. Toen ze klein waren trok één van de meisjes alleen het bos in en ontmoette er voor het eerst een slechte man. Daarna ontmoette ze nog meer mannen die volgens haar slecht waren en ze vermoordt ze. Een oude politieagent bijt zich vast in de moorden, maar wie heeft het gedaan: Lisbet, Judith of Carol? En kan hij het bewijzen?
  Unni Lindell zet een aantal overtuigende personages neer. Je waant je zo in een Noors dorpje waar iedereen elkaar meent te kennen, maar de mensen hun ware aard nooit laten zien. Allemaal hebben ze kleine kantjes en het is soms zelfs moeilijk om te besluiten of je überhaupt wel sympathie hebt voor één van hen.
  Een echt spannend boek is dit niet, toch is het intrigerend. Het eerste deel van het verhaal lees je om te achterhalen welke zus het gedaan heeft en het tweede deel kan je niet wegleggen omdat je graag wil weten of ze er mee zal wegkomen. ‘Roodkapje’ is een uitgave van Signatuur.