UA-70808694-1

 • De 50/50 Moorden***

  Pin it!

  DE5050MOORDEN Mark Nelson begint aan zijn nieuwe job als rechercheur in het team van John Mercer. Meteen wordt hij geconfronteerd met een zaak die bij iedereen, en vooral bij Mercer, akelige herinneringen oproept.
  De 50/50 moordenaar vermoordt een man op de meest gruwelijke wijze. Daarna ontvoert hij een koppel. Hij speelt een spel met zijn slachtoffers en dwingt ze te kiezen wie overleeft en wie sterft als de zon opkomt. Wanneer de jongen kan ontsnappen uit het bos waar ze worden vastgehouden, begint de race tegen de klok om het meisje voor zonsopgang terug te vinden.
  Steve Mosby is met ‘De 50/50 Moorden’ niet aan zijn proefstuk toe, maar dit boek betekent wel zijn internationale doorbraak. Hij heeft een origineel plot bedacht waarin een moordenaar zich wekenlang in het huis van zijn slachtoffers schuilhoudt en elk detail bestudeert. En hij weet  de spanning er tot het einde in te houden door enkele verrassende wendingen. Mosby moet echter opletten dat hij het geheel niet te ingewikkeld wil maken, want hier en daar werkt hij een verhaallijn niet helemaal perfect af en laat ook de epiloog wat te wensen over. Al bij al een interessante introductie van een nieuw thrillertalent. ‘De 50/50 Moorden’ is een uitgave van A.W. Bruna.

 • Het Helse Rad***1/2

  Pin it!

  HETHELSERADFBI-agent Pendergast trekt samen met zijn pleegdochter Constance naar een afgelegen Tibetaans klooster. Daar wordt een gevaarlijk, onbekend kunstvoorwerp gestolen. Pendergast zet de achtervolging in en belandt zo op de Brittannica, de grootste en meest luxueuze oceaanstomer ooit waar hij moet uitzoeken wie de dief is. Een moeilijke opdracht als je niet weet wat je precies zoekt.
  'Het Helse Rad' is een waardige opvolger voor 'Dodenboek', maar bevat hier en daar toch wat schoonheidsfoutjes. De oplettende lezer zal deze zeker opmerken. De vraag is natuurlijk of ze te wijten zijn aan Preston & Child zelf of aan een slordige vertaling.
  Maar de spanning zit er wel in. Het verhaal boeit en je vraagt je van begin tot eind af hoe het zal eindigen. Geen topper van formaat, wel aardig tijdverdrijf voor alle thrillerliefhebbers die niet te erg gebonden zijn aan een hoog realiteitsgehalte. 'Het Helse Rad' is een uitgave van Luitingh.