UA-70808694-1

 • Strandwolf***

  Pin it!

  STRANDWOLFFotografe Justine Callaway neemt haar intrek in Paradine Park, een immens landhuis. Daar ontwikkelt ze een sterke fascinatie voor Adam Buchanon. Een man die op de vlucht is geslagen nadat hij zijn broer vermoord heeft. Justine voelt een soort verbondenheid met deze vroegere bewoner van het huis die nu door de woestijn zwerft om een oogje te houden op zijn geliefde strandwolven. Terwijl Justine steeds meer geobsedeerd raakt door Adam krijgt ze af te rekenen met enkele indringers.
  'Strandwolf' is geen grote verrassing. Het verhaal op zichzelf is redelijk voorspelbaar. De cover vermeldt dat het om een huiveringwekkend verhaal zou gaan, dat is helaas schromelijk overdreven. Spanning is slechts met mate aanwezig. Maar de beschrijvingen van Namibië zijn wel de moeite waard. Je waant je zo in een compleet verlaten woestijnstad. En hoewel Natasha Mostert de lezer weinig nieuws te bieden heeft, is het wel een aangenaam verzetje. Een boek om buiten in het zonnetje te lezen nu er eindelijk wat goed weer voor de deur hoort te staan of om mee te nemen op vakantie naar het Afrikaanse continent. 'Strandwolf' is een uitgave van The House of Books.

 • The Melancholy Death of Oyster Boy***1/2

  Pin it!

  THEMELANCHOLYDEATHOFOYSTERBOYTim Burton kennen we vooral als de maker van vreemde films zoals 'Beetlejuice', 'Edward Scissorhands' en 'Charlie and the Chocolate Factory'. Maar de man heeft meer in zijn mars dan het afleveren van filmische meesterwerkjes.
  Zo scheef hij de eveneens bizarre gedichtenbundel 'The Melancholy Death of Oyster Boy' waarvoor hij zelf de tekeningen maakte.
  In het boekje passeren onder meer Stain Boy, The Girl Who Turned into a Bed en Match Girl de revue.
  Freaks zijn het handelsmerk van Burton. De personages die hij in zijn poëzie laat opdraven, vormen hierop geen uitzondering. Ze zijn stuk voor stuk excentriek en misvormd.
  ‘The Melancholy Death of Oyster Boy’ is helaas niet in het Nederlands vertaald, maar het is genietbaar voor iedereen die over een redelijke basiswoordenschat Engels beschikt. De prenten voegen een extra dimensie toe aan het geheel en zijn typisch Burton. Donkere humor troef. Het boekje is een uitgave van Faber and Faber.

 • De Buitenvrouw****

  Pin it!

  DEBUITENVROUWRacisme, overspel, hypocrisie, en zelfbedrog. En dat allemaal in een roman die zich afspeelt in wat zowaar bijna een provincieplaatsje is te noemen. Theo Altena is getrouwd met Sylvia. Gelukkig getrouwd zo lijkt het. Hij heeft echter een affaire met Iris Pompier, een collega van Surinaamse afkomst. Theo doet er alles aan om zijn relatie met haar verborgen te houden. Maar hij lijkt zichzelf te verraden door zijn houding en plotselinge bezorgdheid over discriminatie. En ook Iris is getrouwd, zij heeft haar eigen zorgen. Waaronder een echtgenoot die het zelf niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw en een moeder die heel wat hulp vereist.
  'De Buitenvrouw' van Joost Zwagerman is een al wat ouder boek (1994). Maar het is zeker de moeite om te lezen. Ga dus eens kijken in de bibliotheek of bestel het bij de boekhandel. Want dit boek is onderhoudend en zit vol onderhuidse maatschappelijke spanning. Zwagerman is een plezier om te lezen. 'De Buitenvrouw' is een uitgave van De Arbeiderspers.