UA-70808694-1

 • Memoires van een Luipaard ***1/2

  Pin it!

  MEMOIRESVANEENLUIPAARD‘Memoires van een Luipaard’ stelt de lezer bloot aan het stormachtige relaas van de liefde van een jongeman voor een vrouw die zijn beeld van de perfectie benadert. Het is een zinderend verhaal over passie, jaloezie en het barsten van een liefde die de belofte van eeuwigheid in zich leek te dragen.
  Auteur Peter Verhelst liet zich inspireren door de mythe van Orpheus, maar geeft er een eigenzinnige draai aan. Dit is geen klassiek verhaal, maar een zinnenprikkelende bewerking. Verhelst speelt met taal en de verbeelding. Zijn vertelling is ambitieus. Want het verzengende gebruik van woorden geeft je amper de tijd om adem te halen en goed in je op te nemen wat er precies gebeurt. Pas als het boek uit is, volgt de reflectie en het besef dat de Orpheus van Verhelst op het einde enkel terugnam wat hem was ontnomen. ‘Memoires van een Luipaard’ is een uitgave van Prometheus.
      

 • Terugkeer naar Atlantis****

  Pin it!

  TERUGKEERNAARATLANTISChristiaan Dewandelaer is een huisarts uit Antwerpen. Wanneer zijn moeder sterft komt hij erachter dat zijn vader niet dood is, maar verdwenen. Wanneer niemand de omstandigheden rondde vermissing kan ophelderen voor hem, gaat hij op zolder zoeken in zijn vaders spullen en ontdekt zo de fascinatie van de man voor Atlantis. Ondertussen neemt Christiaan de verzorging van een drenkelinge met geheugenverlies op zich. Deze vrouw blijkt iemand te zijn die verbonden is met de kindertijd van de dokter. En hij ontmoet het meisje opnieuw dat hij in zijn studententijd heeft ontgroend.
  'Terugkeer naar Atlantis' is een meesterwerkje uit 1953. Auteur is de twee jaar geleden overleden Belg Hubert Lampo. Dit magisch-realistisch sprookje handelt over een verlangen naar een volmaakte wereld. Hoewel het taalgebruik een beetje ouderwets is, blijft het boeien. Het is een boek vol sentimentaliteit, diepgang en bovennatuurlijke elementen. Dit is geen boek voor alle lezers. Maar wie houdt van de nodige onverklaarbare gebeurtenissen en een soort treurige romantiek, mag zichzelf dit verhaal niet onthouden.'Terugkeer naar Atlantis' is een uitgave van Meulenhoff.