UA-70808694-1

 • Ik Hield van Hem, Ik Hield van Haar***

  Pin it!

  IKHIELDVANHEMIKHIELDVANHAARDe man van Chloë laat haar achter met twee kleine kinderen. Haar schoonvader besluit om samen met Chloë en de meisjes naar het platteland te gaan. Pierre is een stugge man die moeilijk in zijn ziel laat kijken. Chloë voelt zich dan ook niet op haar gemak. Maar 's avonds gaan ze tijdens lange gesprekken de confrontatie aan met het heden en het verleden. Hij vertelt haar over zijn grote liefde en zij probeert het vertrek van haar echtgenoot een plaats te geven.
  Anna Gavalda vertaalt een moeilijk en enigszins donker onderwerp in een lichtverteerbare tekst. Droevig en aangrijpend geschreven. Maar Gavalda weet haar woorden zo te kiezen dat je nooit de nood voelt om het boek even aan de kant te schuiven vanwege alle triestheid. Een mooi verhaal voor al wie deze zomer meerwaarde zoekt in een roman. 'Ik Hield van Hem, Ik Hield van Haar' is een uitgave van Bert Bakker.

 • Het Boek van Joe*****

  Pin it!

  HETBOEKVANJOEMeneer Tropper, u hebt een fan. Na het geweldige ‘Leven na Hailey’ is onlangs ‘Het Boek van Joe’ in vertaling verschenen en het is ronduit hilarisch en tragisch tegelijk. Een heerlijke, vloeiende schrijfstijl vol humor en dat gekruid met een degelijke dosis ongezonde zelfrelativering.
  Joe keert na zeventien jaar terug naar zijn geboortedorp om bij zijn stervende vader te zijn. Maar erg welkom is hij niet. Hij heeft namelijk een bestseller geschreven over het dorpje met enige nadruk op alle kleinburgerlijke aspecten. Bush Falls staat dan ook afkerig tegenover zijn terugkeer. Terwijl Joe de plooien tussen hem en zijn familie probeert glad te strijken, zijn jeugdliefde wil heroveren en er tracht te zijn voor zijn doodzieke beste vriend, krijgt hij onder meer milkshakes in zijn gezicht geworpen en vliegen er boeken tegen zijn raam.
  Hopelijk worden er snel nog werken van Jonathan Tropper vertaald, want deze man heeft het schrijven meer dan onder de knie. Onderhoudend en zalig om te lezen. Voor je het weet leef je helemaal met Joe (in al zijn naïviteit) mee. Je vraagt je af hoe één man zo kan volharden in zijn ongeluk en slaakt een zuchtje van opluchting als het lijkt alsof hij het tij even weet te keren. ‘Het Boek van Joe’ is een uitgave van Truth & Dare.

 • The Ladies of Grace Adieu***

  Pin it!

  THELADIESOFGRACEADIEUVoor iedereen die van sprookjesachtige vertellingen houdt, is 'The Ladies of Grace Adieu' een aangename verrassing. Susanna Clarke (her-)vertelt op haar eigen manier een aantal verhalen die verbonden zijn met magie. Soms spelen ze zich af in dezelfde setting als haar roman 'Jonathan Strange & Mr. Norrell' en draven er ook personages op uit datzelfde werk.
  Voor de niet-Engelstalige lezer is het even wennen aan het specifieke taalgebruik. Clarke hanteert namelijk een eigen taaltje. Maar gelukkig draagt dat bij tot de sfeer en waan je je zo in een wereld waarin mens, tovenaar en elf gemoedelijk naast elkaar bestaan. Verwacht echter geen verhalen in de stijl van J.R.R. Tolkien. Maar als je genoten hebt van Neil Gaimans 'Stardust' of van Clarkes roman, dan is dit een must-read.
  De kortverhalen lezen goed weg. Eén enkele keer sleept het net iets te lang aan, maar op het moment dat je dreigt af te haken, zuigt Clarke je weer naar binnen door een subtiele plotwending. Een paar van de verhalen werden al eerder gepubliceerd in verzamelbundels en in de New York Times, andere zijn nieuw. The Ladies of Grace Adieu' is een uitgave van Bloomsbury Publishing.

 • De Vergeten Tombe***1/2

  Pin it!

  DEVERGETENTOMBEIn ‘De Vergeten Tombe’ springt de lezer heen en weer tussen heden en verleden. In 2007 arriveert biograaf en muzikant Meredith Martin op Domaine de la Cade om research te verrichten voor haar boek over de componist Claude Debussy. Maar ook wil ze graag achterhalen wie de mysterieuze man is op een oude familiefoto.
  In de jaren 1890 kwam Léonie Vernier samen met haar broer aan op het Domaine. Ze raakte er gefascineerd door een mysterieus boekje over een spel tarotkaarten dat geschreven werd door haar overleden oom. De Verniers, uit Parijs gevlucht voor een gevaarlijke man, worden echter achtervolgd door het noodlot.
  Auteur Kate Mosse blijft met dit boek op dezelfde koers als voorganger ‘Het Verloren Labyrint’. Een historisch verhaal doorspekt met links naar het heden. Mosse haalt zelfs enkele personages van onder het stof. ‘De Vergeten Tombe’ is boeiend geschreven en het verhaal houdt de spanning er goed in. De tijdsprongen zorgen ervoor dat je benieuwd blijft naar wat er gaat komen, omdat ze op goed gekozen momenten afgebroken worden. Zo wordt meteen vermeden dat het langdradig wordt. Beter dan het vorige boek. ‘De Vergeten Tombe’ is een uitgave van Unieboek.