UA-70808694-1

 • Dodenlijst*

  Pin it!

  dodenlijstSchrijver Matt Stone heeft last van een writersblock. Maar dan krijgt hij de opdracht om de biografie van een fan te schrijven. Deze man blijkt echter een psychopatische seriemoordenaar te zijn die Matt onder druk zet en zijn familie bedreigt. Terwijl de politie met man en macht zoekt naar de dader van een aantal recente, gruwelijke moorden, probeert Matt met hulp van zijn vrienden orde op zaken te stellen.
  Paul Johnston leverde met 'Dodenlijst' een middelmatige thriller af. Het boek bevat weinig verrassende elementen en voegt niets nieuws toe. Je leest het uit omdat je erin begonnen bent, maar echt boeien doet het niet. Johnston doet zijn best om de spanning op te drijven, maar is niet overtuigend genoeg. De toevoeging van de militairen die op een eigen wraakmissie zijn, werkt vertragend en zorgt enkel voor onduidelijkheid.
  Hopelijk levert Johnston volgende keer beter werk af. Want voor iemand die al een paar thrillers op zijn naam heeft staan en bovendien in 1997 een Dagger Award kreeg, was dit behoorlijk teleurstellend. 'Dodenlijst' is een uitgave van Mira Books.

 • Voor Ik Doodga***1/2

  Pin it!

  voorikdoodgaTessa heeft leukemie en weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Daarom maakt ze een lijstje met dingen die ze nog wil doen. Op het lijstje staan dingen als seks, drugs, autorijden, maar ook liefde. Samen met haar beste vriendin Zoey wil ze alles één voor één afwerken. En er is ook nog Adam, de buurjongen, waar Tessa verliefd op wordt.
  Jenny Downham schreef een ontroerend boek. De lezer doorloopt samen met Tessa de laatste maanden van haar leven. Het is een droevig, intens verhaal dat tegelijkertijd vlot leest en nergens gaat vervelen. Vooral de laatste hoofdstukken, als het plot vertraagt en het einde nadert, weet Downham de sfeer mooi te beschrijven. Officieel heet dit een jeugdboek, maar het is een prima boek voor iedereen die niet bang is om wat te snotteren. Hartverscheurend, soms grappig, maar zeker niet aangeraden te lezen zonder zakdoek bij de hand. 'Voor Ik Doodga' is een uitgave van Mouria.

 • Solomon**

  Pin it!

  SOLOMONRechercheur Max Mingus en zijn partner Joe moeten de dood onderzoeken van een iemand die in een wildpark werd gevonden. Op het eerste zicht lijkt er niets speciaal aan de hand te zijn, maar dan vinden ze een half verteerde een tarotkaart in de maag van de man.
  Max en Joe volgen het spoor dat hen leidt naar de mysterieuze Solomon Boukman, de schimmige figuur achter het grootste criminele netwerk van Miami. Ze krijgen te maken met toekomstvoorspellingen, Haïtiaanse voodoo en corruptie binnen het politiecorps.
  'Solomon' van Nick Stone heeft een degelijk uitgebouwd verhaal. De karakters hebben redelijk wat diepgang, ze zijn menselijk, soms zelfs een beetje grotesk. De intriges ontplooien zich langzaam tot een groot verstikkend web. In de laatste hoofdstukken vraag je je af hoe Stone er in 's hemelsnaam voor gaat zorgen dat zijn personages er zonder al te veel kleerscheuren vanaf komen. Met als gevolg enkele verrassende plotwendingen. Helemaal geloofwaardig is het niet, maar soms moet je de dingen gewoon met een korreltje zout nemen. Het boek komt nogal traag op gang en dat is een tegenvaller voor de minder geoefende thrillerlezer. Maar eens je de eerste honderd pagina's doorworsteld hebt, weet het verhaal je toch te boeien en wil je weten hoe het afloopt. Een aardig boek voor doorzetters. 'Solomon' is een uitgave van Mynx.