UA-70808694-1

 • Tokio***1/2

  Pin it!

  TokioGrey Hutchins reist naar Tokio op zoek naar professor Shi Chongming die in het bezit is van het enige filmpje dat gemaakt werd tijdens de massamoord van Nanking. Maar de professor is niet gemakkelijk te overtuigen. Ten einde raad neemt Grey een baan aan in een notoire nachtclub. Daar ontmoet ze de man waarvoor heel Tokio beeft. Hij zou het geheim voor eeuwig leven in pacht hebben. Een gefascineerde Grey probeert het mysterie te ontrafelen.
  'Tokio' is een intrigerend boek. Mo Hayder verweeft het verhaal van Grey, een personage dat overigens op z'n minst beschadigd, naïef en volhardend te noemen is, met dagboekfragmenten van de professor uit 1937. De auteur heeft zelf ooit als hostess in een Japanse nachtclub gewerkt en kent de cultuur en het milieu waarover ze schrijft goed. Intense research maakt de historische achtergrond geloofwaardig. Gekwetstheid en gruwelijkheid gaan hand in hand in dit boek. Dit verhaal is zo morbide dat je gedwongen bent om door te lezen. Stoppen is geen optie, tenzij je erdoor in je slaap achtervolgt wil worden. Maar ook na het uitlezen houdt de wreedheid je misschien nog nachten wakker. 'Tokio' is een uitgave van Luitingh-Sijthoff.

 • The Tales of Beedle the Bard***

  Pin it!

  0747599874Wie 'Harry Potter en de Relieken van de Dood' gelezen heeft, herinnert zich misschien nog wel het sprookjesboek dat de vrienden helpt in de strijd tegen Voldemort. In 2007 schreef J.K. Rowling zeven exemplaren van 'The Tales of Beedle the Bard' met de hand. Ze gaf er zes cadeau en eentje werd geveild voor het fabelachtige bedrag van 2,5 miljoen euro. Nu is de bundel ook in gedrukte vorm verkrijgbaar.
  Het is een leuk hebbedingetje voor alle Harry Potterfans en bevat vijf sprookjes met een toelichting van Albus Perkamentus. J.K. Rowling heeft zich goed van haar taak gekweten. De tovenaarsprookjes lezen vlot en zijn erg herkenbaar voor iedereen die bekend is met de terminologie die in de Harry Potter-reeks gebruikt wordt. Wie nog nooit een boek uit de serie gelezen heeft, laat dit ook best links liggen. De sprookjes op zich zijn dan wel aardig, de helft van de pagina's wordt echter in beslag genomen door de 'toelichting'. Onderhoudend om te lezen, maar niet als je de bredere achtergrond niet kent.
  Wie 'The Tales of Beedle the Bard' koopt, steunt het goede doel. De opbrengts gaat immers naar de Britse Children's High Level Group. Een organisatie die zich bezighoudt met achtergestelde kinderen in (Oost-)Europa. Het boekje is een uitgave van Bloomsbury. In Februari verschijnt de Nederlandse vertaling bij De Harmonie onder de titel 'De vertelsels van Baker de Bard'.