UA-70808694-1

 • De Zin van het Duister*1/2

  Pin it!

  cc-20061107163808Het is 1854. Edward Glyver achtervolgt een roodharige man naar een donker steegje en steekt hem neer. Het is een oefenmoord. Want eigenlijk heeft hij het gemunt op Phoebus Daunt. Zijn oude schoolvriend heeft hem alles afgepakt waar hij recht op had en dat vreet aan Glyver. Hij kan het niet loslaten en het drijft hem tot het bedenken van een wraakplan.
  In 'De Zin van het Duister' brengt Glyver het relaas van zijn leven en alles wat hem er toe heeft gebracht Daunt dood te willen. Auteur Michael Cox werkte dertig jaar aan dit boek en het moet gezegd worden dat hij het Londense leven uit de 19de eeuw erg treffend weet te schetsen. Zijn historisch onderzoek is indrukwekkend en het verhaal is op die manier buitengewoon goed onderbouwd. Helaas komen de gebeurtenissen in het boek erg traag op gang en doordat het van bij het begin duidelijk is dat Daunt zal sterven, mist het spanning. Ingenieuze plotwendingen, dat wel en een goed historisch verhaal. Een beklijvende thriller? Dat jammer genoeg niet. 'De Zin van het Duister' is een uitgave van Cargo.

 • De Verschrompeling van de Olifant***

  Pin it!

  DeVerschrompelingvandeOlifantDe olifant en de eekhoorn zitten samen wat te praten als plotseling de olifant bengint te verschrompelen. Heel onverwacht. Hij wordt steeds kleiner en kleiner, tot hij bijna in het niets verwijnt. Gelukkig is hij niet opgeheven, want dat zou veel erger zijn. Alle dieren proberen de olifant weer tevoorschijn te halen, maar het lukt niet. Want hij is bij de onzichtbare sarabandespringmuis die hem leert hoe hij moet denken.
  Toon Tellegen bewijst met dit korte dierenverhaaltje opnieuw hoe humor, diepzinnigheid en absurditeit zonder problemen samengaan. Mance Post maakte knappe illustraties bij de tekst. 'De Verschrompeling van de Olifant' is een dun, maar leuk boekje voor jong en oud. Het is een uitgave van Walewein.

 • Equinox*

  Pin it!

  equinoxIn Oxford wordt een jonge studente vermoord. Politiefotograaf Philip Bainbridge moet onverwacht zijn ex Laura Niven meenemen naar de plaatsdelict. Laura, een thrillerauteur, bijt zich vast in de zaak en ontdekt enkele overeenkomsten met moorden die eeuwen eerder zijn gepleegd.
  Auteur Michael White schreef eerder een biografie over Isaac Newton en voert hem ook op in zijn eerste thriller 'Equinox'. Helaas kan zijn immense kennis over deze historische figuur het boek niet redden. Het is een slap afkooksel van wat de gemiddelde thrillerlezer normaal op z'n bord krijgt.
  Het boek leest vlot, de personages zijn degelijk uitgewerkt, maar het mist spanning. Ja, er worden moorden gepleegd. En ja, de hoofdpersonages komen in een boel moeilijkheden terecht. Toch slaagt de auteur er niet in om indruk te maken.
  Ondertussen heeft White een nieuw boek uit: 'Het Medici geheim'. Hopelijk gooit hij hiermee hogere ogen dan met dit fictiedebuut. 'Equinox' is een uitgave van Unieboek.