UA-70808694-1

 • Het Monster van Florence***

  Pin it!

  monster_van_florenceIn ‘Het Monster van Florence’ schetst thrillerauteur Douglas Preston samen met de Italiaanse journalist Mario Spezi het verhaal van de meest beruchte seriemoordenaar van Italië. Spezi volgde het verhaal al sinds de jaren ’70.  Preston verhuisde in 2000 met zijn familie naar de regio, waar de moorden gepleegd waren en raakte geïntrigeerd. De zoektocht naar de identiteit van de moordenaar is ontluisterend. Het web waarin de Italiaanse justitie in verstrikt raakt is ongelooflijk en de theorieën waaraan de zaak wordt opgehangen zijn waanzinnig.
  Preston zet de zaak helder uit elkaar. Stukje voor stukje laat hij de lezer  alle stappen zien die de Italiaanse politie en het gerecht ondernamen. Hij laat Spezi aan het woord omdat die decennia van expertise heeft opgebouwd rond het monster. Samen zoeken ze naar de ware identiteit van de moordenaar, iets wat justitie niet echt kan appreciëren. Preston en Spezi raken door hun interesse zelfs zwaar in de problemen.
  Dit non-fictie boek van de hand van de man die we vooral kennen als de helft van het duo Preston & Child, is meer dan boeiend. Het geeft een bizarre inkijk in een spaaklopend rechtssysteem. Het is realiteit, maar leest even vlot als een thriller. ‘Het Monster van Florence’ is een uitgave van Luitingh.

  http://www.bruna.nl/boeken/9789024509157