UA-70808694-1

 • Het Sanatorium**1/2

  Pin it!

  sanatoriumIn 'Het Sanatorium' van Simon Beckett verblijft dokter David Hunter in Knoxville op de Body Farm om er te werken met zijn oude mentor Tom Lieberman. Hij wordt geconfronteerd met een intrigerende zaak.
  Een lijk wordt teruggevonden in staat van ontbinding. Op het lichaam zijn veel sporen te zien van foltering, maar er ligt te weinig bloed om de plaatsdelict. Tegelijk sleurt Hunter ook een aantal gebeurtenissen uit het verleden met zich mee waar hij dringend mee moet afrekenen.
  Beckett heeft met zijn derde boek over de forensich deskundige Hunter weer een mooi verhaal afgeleverd. Hoewel het einde een beetje rommelig en ietwat vergezocht is, leest het gemakkelijk weg en raak je als lezer geïntrigeerd door de ontwikkelingen. Fijn leesvoer voor een donkere winteravond. Niet erg hoogstaand, maar wel spannend en meeslepend. 'Het Sanatorium' is een uitgave van Sijthoff.

 • In het Duister***

  Pin it!

  inhetduister

  In een vliegtuig wordt tijdens een vlucht een vrouw vermoord. Hoe dat precies kon gebeuren, is een raadsel.  In haar zij is een zilveren kruisje gedrukt met het nummer 143. FBI-agente Smoky Barrett, die zelf met heel wat innerlijke demonen af te rekenen heeft, gaat op zoek naar de dader. Al snel ontdekken ze een eerdere moord die sterke gelijkenissen vertoont met hun zaak. De moordenaar lijkt de diepste geheimen van zijn slachtoffers te gebruiken om hen te vermoorden.
  In ‘In het Duister’ voert auteur Cody McFadyen Smoky Barrett opnieuw op. Een vrouw met een gehavend gezicht die een gruwelijk verleden met zich meedraagt. Smoky wordt bijgestaan door een heel competent, maar ietwat bizar team. Elk lid heeft zijn eigen eigenaardigheden. In tegenstelling tot de vorige boeken van McFadyen wordt in deze thriller wat meer aandacht besteed aan de personages en zijn ze haast even belangrijk als de ontknoping van het plot.
  Het is een spannend boek dat een degelijk verhaal aan de lezer voorschotelt. Maar het is ook een hard boek. McFadyen is een schrijver die het  afgrijselijke niet schuwt. Dat bewees hij al in zijn eerdere boeken. Hij jaagt de lezer graag de stuipen op het lijf. ‘In het Duister’ is een uitgave van A.W. Bruna. 

 • Terug van weggeweest

  Pin it!

  Een nieuw jasje voor deze blog.
  Na lange afwezigheid zijn we terug met een nieuwe lading leesvoer om op jullie los te laten.
  De eerste post mag je ergens deze week verwachten.
  Welk boek? Dat houden we nog even geheim.