UA-70808694-1

 • De Draken van Atlantis***

  Pin it!

  draken van atlantisBodo woont op het verloren continent Atlantis. Een plaats waar draken nog niet tot de fantasie behoren. Bodo ziet wel iets in een toekomst als drakenmenner, maar zijn omgeving loopt niet bepaald warm voor het idee.
  Wanneer hij door een druïde aangeduid wordt als Prooi voor de drakenjacht begint voor hem een ongelooflijk avontuur. Opeens moet hij alles in de strijd gooien om zijn eigen hachje te redden. Maar de draken zijn niet de enigen waar de jongen mee af te rekenen krijgt. Want Bodo raakt verwikkeld in een web van machtspelletjes. Hij moet niet alleen zichzelf, maar ook zijn dorp beschermen en daarnaast krijgt hij ook nog te maken met Nemis, iemand die Bodo liever ziet verdwijnen.
  ‘De Draken van Atlantis’ is het zevende jeugdboek van Karel Smolders. Het is een verhaal vol avontuur dat vooral de jongens onder de lezers zal aanspreken. Het zit vol actie, de ene gebeurtenis volgt de andere in een razend tempo op.
  In dit boek is er bijgevolg geen tijd om de personages diepgang te geven. Bodo is zo’n typische underdog die uitgroeit tot een grote held. Ook de andere karakters hebben afgelijnde trekjes en manieren. Gelukkig stoort dit niet. Het draait immers vooral om de vaart waarmee er wordt verteld.
   
  Spannend en onderhoudend voor de jonge lezer. Het einde van het boek laat helaas nog een paar vragen ietwat onbeantwoord, komt er een vervolg? ‘De Draken van Atlantis’ is een uitgave van Kramat.

 • Snaren ****

  Pin it!

  SnarenOle, een dirigent, ontmoet Sarah, een studente, en ze beginnen een affaire. Maar hij is er niet helemaal van overtuigd dat hij een echte relatie wil met haar. Hij kan zich niet voor honderd procent aan Sarah binden. Bij Hannelore, de vrouw waar hij mee samenwoont, blijven lijkt hem ook geen oplossing. Toch slagen Ole en Sarah er vijftien jaar lang niet in om elkaar los te laten. Wanneer er uiteindelijk knopen worden doorgehakt, gebeurt dat door toedoen van iemand anders en zijn de gevolgen dramatisch.  
  ‘Snaren’ de debuutroman van Astrid Rijff, is een zinderend liefdesverhaal over de tragiek van een soort driehoeksverhouding. Geschreven vanuit een dubbel perspectief, zowel Ole als Sarah komt aan het woord, belicht dit boek een gecompliceerde relatie. De stijl is meeslepend en de woordkeuze levendig.
  Rijff schrijft over liefde, angst, verlangen en vertwijfeling. Ze slaagt er prima in om een onderwerp dat al vaak tot boeken heeft geleid toch verrassend en verfrissend te brengen. Dit boek verveelt nergens en werkt intrigerend. ‘Snaren’ is een uitgave van Free Musketeers.