UA-70808694-1

 • Huid***

  Pin it!

  hayder_m_huid_09.jpg'Huid' is het tweede boek van Mo hayder waarin politieduikster Flea Marley en rechercheur Caffery samen opdraven. Maar samenwerken doen ze niet. Want terwijl Caffery een soort insluiper op het spoor raakt die hij van moord verdenkt, probeert Flea af te rekenen met haar verleden. En net wanneer dat lijkt te lukken en Flea zich afvraagt of Caffery en zij meer dan vrienden zouden kunnen zijn, raakt ze steeds verder betrokken bij een misdaad die haar broer gepleegd heeft. De kansen lijken zich zelfs tegen haar te keren.
  Mo Hayder heeft een beklemmend boek geschreven. Caffery en Flea zijn beide boeiende personages met heel wat bagage. Het verhaal is duister, verontrustend en leest als een trein. Maar wie de verhaallijn helemaal wil begrijpen, leest best ook 'Ritueel'. En voor wie er daarna nog niet genoeg van heeft is er 'Diep' waarin Caffery en Flea opnieuw de hoofdrol spelen. 'Huid' is een uitgave van Luitingh.

 • Hotel Rendez-Vous***

  Pin it!

  hotel-rendez-vous.jpg

  In een rendez-vous hotel kan je een kamer boeken voor een aantal uurtjes. Je kan er naartoe met je geliefde, je minnares, je baas, de man van je beste vriendin, je one night stand of de melkboer. Er komen mensen van allerlei slag en discretie is er een must.
  Saskia Reusens tekende aan aantal anonieme verklaringen op van mensen die zo'n liefdeshotelletje bezocht hebben. Ze laat hen aan het woord over hun ervaringen, redenen, gevoelens, ... . Het zijn menselijke verhalen waarin overspel, slippertjes en soms ook echte liefde een hoofdrol spelen. 'Hotel Rendez-Vous' is een boek dat lekker wegleest, vlot en amusant. Voor iedereen die wel eens zo'n hotel tegenkomt op weg naar het werk of naar huis en zich heeft afgevraagd wat er zich binnen die muren afspeelt en wie zo'n etablissement precies bezoekt. Het antwoord is vaak verrassend, soms ontroerend of hilarisch. Maar nooit vulgair. Saskia Reusens heeft een boek geschreven dat de nieuwsgierigheid zeker voor een deel bevredigd, maar dat vooral met gevoel portretten schetst van één van die vaak vergruisde kleine menselijke kantjes. 'Hotel Rendez-Vous' is een uitgave van Linkeroever Uitgevers.