UA-70808694-1

 • Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij***

  Pin it!

  hoedewereld.jpgIn 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij' neemt Joost Vandecasteele ons mee naar een soort chaotische toekomst. Het is een verhalenbundel over een wereld die enigszins vertrouwd overkomt, maar tegelijkertijd zo bombastisch en decadent is dat je er haast ziek van zou worden. Mensen werken én wonen in gigantische supermarkten, terroristen slaan onverwacht toe en zakenmannen richten een knokploeg op. In het midden van dat alles proberen enkele hoofdpersonages hun weg te zoeken in het leven. De verhalen staan los van elkaar en toch is er een knappe rode draad. 
  Vandecasteele is cynisch, hard en tegelijk humoristisch. De verhalen uit dit boek laten een wrange smaak na in de mond. Want de toekomst die de auteur schetst staat niet zo erg ver van de realiteit, maar dan wel eentje zonder grenzen.
  Dit is het eerste boek van Vandecasteele en hij maakt indruk. Hier en daar mag nog wat gewerkt worden aan een samenhangende stijl. Grappig én zwartgallig gaan immers niet áltijd zonder moeite samen. Maar dat 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij' er staat is zeker. Het is een uitgave van De Arbeiderspers.

   

   

   

 • Mini Shopaholic***

  Pin it!

  kinsella-mini-shopaholic.jpgShopaholic Becky is weer terug in ‘Mini Shopaholic’. En deze keer heeft ze haar tweejarige dochtertje Minnie om zich zorgen over te maken. Want de kleuter heeft nu al een enorme verzameling designerkleding en ze wil werkelijk alles hebben.
  Wanneer Becky niet bezig is met het onverbeterlijke gedrag van haar dochtertje in te dijken, moet ze toezien hoe de financiële crisis bij haar personal shopping cliënten toeslaat.
  Bovendien wonen zij en Luke nog steeds bij haar ouders en hij is niet bepaald het zonnetje in huis na het overlijden van zijn stiefmoeder. En verrassingsfeestje om de boel op te vrolijken lijkt Becky dan ook een super idee, maar hoe houdt ze dat geheim?
  Sophie Kinsella breit met ‘Mini Shopaholic’ een nieuw deel aan haar succesvolle shopaholic-serie. Het is leuk en geestig om te lezen. Vlot en je lacht je af en toe een breuk. ‘Mini Shopaholic’ is chicklit ten top. Geweldig voor iedere vrouw die even het verstand op nul wil zetten. Het is een uitgave van The House of Books.