UA-70808694-1

 • Rusteloos Land***

  Pin it!

  Rusteloos land.jpgSteven Lamb gaat in zijn vrije tijd graven op de heide. Hij zoekt er naar het lichaam van zijn overleden oom. Die werd als kind ontvoerd en vermoord door seriemoordenaar Arnold Avery. De familie van Steven, en vooral zijn grootmoeder, gaat nog steeds gebukt onder dat verlies. Steven hoopt dat hij door zijn oom te vinden de rust in zijn familie kan herstellen. Omdat zijn zoektocht nog steeds niets heeft opgeleverd, besluit hij een brief te schrijven aan Avery in de hoop dat hij de juiste locatie wil onthullen.
  Belinda Bauer maakt met 'Rusteloos land' haar debuut als auteur. Eerder schreef ze wel een aantal filmscripts. 'Rusteloos land' werd genomineerd voor de prestigieuze Gold Dagger Award en won die ook. Terecht, want het is een verontrustend boek. Geschreven in een heldere en meeslepende taal. Bauer vertelt een aangrijpend verhaal, dat het moet hebben van een subtiele spanningsopbouw. 'Rusteloos land' is een uitgave van A.W. Bruna.  

 • Trigger***

  Pin it!

  trigger.jpgIn 'Trigger' probeert dokter Ellen Roth een zwaar mishandelde vrouw te helpen. De vrouw is doodsbang van een enge figuur uit een Duits sprookje. Ze smeekt Ellen om bescherming tegen deze 'Zwarte Man'. Maar dan verdwijnt de vrouw uit de instelling waar Ellen werkt. Niemand heeft haar gezien en voor Ellen begint een ijzingwekkende zoektocht naar haar patiënte.
  Wulf Dorn levert met 'Trigger' een interessant debuut af. Deze psychologische thriller leest als een trein en is moeilijk weg te leggen. Hoewel de grote lijnen van het verhaal een beetje doorzichtig zijn, blijf je toch lezen. Dorn weet het boek wel op een originele manier af te ronden. Want ook wanneer je doorhebt wat er aan de basis ligt van de problemen, wil je erg graag de oorzaak daarvan kennen. Gelukkig laat de auteur de lezer niet op z'n honger zitten! 'Trigger' is zeker de moeite waard. We kunnen alleen maar hopen dat Wulf Dorn nog meer van dit moois voor ons in petto heeft. 'Trigger' is een uitgave van Van Holkema en Warendorf.