UA-70808694-1

  • The Southern Vampire Mysteries****

    Pin it!

    dead-until-dark.jpg'The Southern Vampire Mysteries', beter bekend als de Sookie Stackhouse-romans oftewel de boeken waarop de serie True Blood gebaseerd werd, vormen een must-read voor iedereen die van een goede portie urban fantasy houdt.
    Het eerste boek, 'Dead until Dark',  is een beetje een tegenvaller als je het eerste seizoen van True Blood gezien hebt. De lezer komt er immers amper nieuwe elementen in tegen. De het eerste seizoen van de serie is een wel heel letterlijke adaptatie van het verhaal. Maar vanaf het tweede boek gaat het hard en zou je ze het liefst alle tien in één ruk willen uitlezen.
    Charlaine Harris vermengt spanning, fantasy en een geheel eigen soort geestigheid schijnbaar zonder enige moeite. Vampieren, weerwolven, feeën en demonen passeren allemaal de revue. De wereld van Sookie Stackhouse is verre van geloofwaardig, maar op z'n minst meeslepend te noemen. Sookie is bovendien een atypische heldin, vol tegenstrijdigheden, maar met een heerlijk gevoel voor humor. De boeken komen het best tot hun recht in het originele Engels, maar ze zijn ook naar het Nederlands vertaald. De hele reeks is een uitgave van Gollancz.