UA-70808694-1

  • Rot**

    Pin it!

    In haar Mo Hayder - Rot.jpgnieuwe boek 'Rot' slaagt Mo Hayder er helaas niet in om het spanningsniveau van haar twee voorgaande boeken te behouden. Maar omdat we 'Rot' toch alle kansen willen geven, moet er ook even bij gezegd worden dat dit geen thriller is met Flea Marley of Jack Caffery in de hoofdrol. Maar dat ze hier Sally en Zoë, twee van elkaar vervreemde zussen, opvoert.
    Terwijl Sally zichzelf uit een moeilijke financiële situatie probeert te helpen en haar dochter wil beschermen, komt ze terecht in een wirwar van gebeurtenissen. Een vriendin van haar dochter wordt vermoord en ze raakt zelf in de problemen wanneer ze gaat schoonmaken bij een pornobaas. Haar zus Zoë kampt met een desastreus liefdesleven en raakt als politierechercheur betrokken bij het onderzoek naar de vermoorde tiener.
    Hayder doet haar best, maar haalt het niveau van haar vorige boeken niet. Wie zit te wachten op een boek dat even goed is als 'Vogelman' of 'De behandeling' blijft helemaal op z'n honger zitten. Niets dus voor de hardcore thrillerfan, maar al wie graag een literair iets meer aangescherpt boek leest, is hier wellicht wel aan het goede adres. Ook wie nog nooit iets van Hayder gelezen heeft, kan dit wellicht nog wel smaken. Al moet je er de verhoogde actie, die helaas niet leidt tot een echt verrassend einde,  in de laatste hoofdstukken dan wel bijnemen. 'Rot' is een uitgave van Luitingh.