UA-70808694-1

  • Zwarte Bloem*

    Pin it!

    1317498f1cf_Zwarte-bloem.jpgEen dertigtal jaar geleden dook op straat een meisje op met een handtas en daarin zwarte bloem. De politieagent die zich over haar ontfermt, krijgt een vreemd verhaal te horen over de boerderij waar ze opgroeide en de akelige dingen die daar gebeurde.
    Neil Dawson wordt deccenia later geconfronteerd met de verdwijning van zijn vader en gaat op zoek naar de waarheid. Hij vindt een boek en een zwarte bloem en gaat graven in de hele historie. Ondertussen probeert rechercheur Hannah Price het onderzoek naar de verdwijning van Dawsons vader tot een goed einde te brengen. Zij krijgt daarbij op haar beurt af te rekenen met het verleden van haar vader.
    Deze vierde thriller van Steve Mosby is helaas niet zo sterk als de voorgangers. Het plot hangt niet stevig aan elkaar. Mosby weet weinig samenhang te creëren in zijn verschillende verhaallijnen en wanneer ze samenkomen is het niet echt geloofwaardig. Een kleine misser dus. De opsteker is dat Mosby er de vaart weet in te houden en als tussendoortje is dit boek wel leuk. Maar sorry, Steve, volgende keer hopelijk beter. 'Zwarte Bloem' is een uitgave van A.W. Bruna.