UA-70808694-1

  • De Duivelkolonie****

    Pin it!

    duivelkolonie.jpg'De Duivelkolonie' is het laatste nieuwe deel uit de Sigma-reeks van James Rollins. En net zoals in de voorgaande boeken combineert dit verhaal spanning, avontuur, wetenschap en geschiedenis.
    Wanneer in een grot in Utah de lichamen van een oude indianenstam gevonden worden samen met een belangrijk artefact, wordt er een reeks gebeurtenissen in werking gebracht met gevolgen die niet te overzien zijn voor de hele wereld. De totem die wordt gevonden doet de boel immers niet alleen ontploffen, maar veroorzaakt een kettingreactie die het einde van de beschaving zou kunnen betekenen. De directeur van Sigma, Painter Crowe, moet alles op alles zetten om andere ontploffingen te stoppen, zijn nichtje te redden en uit handen te blijven van het schimmige Gilde. Hiervoor moet hij zichzelf onderdompelen in zijn eigen geschiedenis en die van de Founding Fathers van de Verenigde Staten.
    'De Duivelkolonie' is een verhaal dat raast als een trein en de lezer van begin tot einde weet te boeien. Rollins brengt een mooie mix van actie en historische gebeurtenissen. Knap geschreven in een boeiende stijl en zonder te veel franjes. De overdaad aan ontploffingen en beschietingen neem je er graag bij. 'De Duivelkolonie' is een uitgave van Luitingh.