UA-70808694-1

 • Twee Graven*1/2

  Pin it!

   

  twee graven.jpgSpecial agent Aloysius Pendergast ziet hoe zijn vrouw voor zijn ogen wordt ontvoerd. Hij reist de ontvoerders achterna, maar de gevolgen zijn niet te overzien. Helen Pendergast overleeft de eerste hoofdstukken van het boek niet. Terwijl Pendergast  in een diepe put zit, zaait een seriemoordenaar paniek in New York. De special agent is de enige die de moordenaar kan vinden en die jacht brengt hem tot diep in de ondoordringbare bossen van Zuid-Amerika.
  In deze nieuwe thriller in de Pendergast-reeks moet je bereid zijn om alles met een korreltje zout te nemen. Het hoofdpersonage is altijd al een bijzonder excentriek persoon geweest, maar nog meer dan in de vorige boeken zijn Preston & Child de overdrijving niet vreemd. Het boek zit boordevol actie, rariteiten en bombastische plotwendingen. James Bond is haast een watje in vergelijking met Pendergast.   
  Eerdere thrillers van Preston & Child hadden een hoger niveau en wie de vorige boeken waarin Helen Pendergast werd opgevoerd niet heeft gelezen, heeft waarschijnlijk moeite met de verhaallijn. Echte fans van het schrijversduo zullen zich niet laten tegenhouden door het bovenstaande, maar wie op zoek is naar een spannend verhaal om ’s avonds in de zetel te lezen, past waarschijnlijk beter voor ‘Twee graven’. Het boek is een uitgave van Luitingh-Sijthoff.

 • Poppenspel***1/2

  Pin it!

   

  poppenspel.jpg‘Poppenspel’ is een nieuwe thriller van Mo Hayder met inspecteur Jack Caffery in de hoofdrol. Onverklaarbare stroomstoringen leiden tot een serie vreemde incidenten op de beveiligde afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. Patiënten en medewerkers raken in paniek en schrijven de gebeurtenissen toe aan een geheimzinnige dwerg uit het verleden.  Het diensthoofd van de  verpleegkundigen probeert het hoofd koel te houden en gaat op zoek naar een verklaring voor de gruwelen, hierbij roept hij de hulp in van Caffery. Ondertussen probeert Caffery ook een oplossing te vinden voor het onderzoek naar de moord op een jonge bekende society figuur zonder daarbij een collega in een moeilijk parket te brengen.
  Mo Hayder levert met ‘Poppenspel’ weer een thriller af die er mag zijn. Ze schuwt de duistere kant van haar personages niet en staat in voor een knap plot. De hoofdstukken zijn kort, maar boeiend en de opbouw van het verhaal is intelligent en enigszins beangstigend. ‘Poppenspel’ is een uitgave van Luitingh-Sijthoff.