UA-70808694-1

 • De Verwende Verloofde****

  Pin it!

  527b317f31a3b7.26524467.jpg

  In 'De verwende verloofde' is Kate Bailey een vrouw met een missie. Na de breuk met haar man heeft ze zich teruggetrokken in haar geboortedorp Lyme Regis. Volledig ongevraagd wordt ze opgezadeld met Ben, de verloofde van haar zus. De man blijkt echter wat onbehouwen te zijn. Kate besluit dat het beste huwelijkscadeau dat ze haar zus kan geven een heropgevoede versie van Ben is. Ze maakt er dan ook haar persoonlijk project van om Ben om te toveren in de perfecte echtgenoot. Ondertussen komt Kate, die op haar achttiende haar geboortedorp verruilde voor het sprankelende Londen, vooral zichzelf tegen. Terwijl ze het liefst gerust wil worden gelaten, denkt ze terug aan haar huwelijk, komt ze een oude jeugdvriend opnieuw tegen en gaat ze de confrontatie aan met haar ouders en verleden.  
  Het boek springt heen en weer tussen heden en verleden. Stapje voor stapje wordt meer onthuld over de relatie van Kate met haar man en de dingen die ze hierover verborgen houdt. Al houdt ze graag de schijn op, Kate Bailey is niet perfect. Als lezer mag je mee genieten van een aantal sleutelmomenten in haar leven die geleid hebben tot haar vlucht uit Londen, de “adoptie” van haar schoonbroer en haar vastberadenheid om dit project tot een goed einde te brengen. 
  Hoewel de training van de schoonbroer deel uitmaakt van het verhaal, zijn het toch vooral de flashbacks naar Kates leven in Londen die het verhaal interessant maken. Schrijfster Pippa Wright geeft haar personage hiermee kleur en maakt de lezer benieuwd naar het volledige verhaal achter de relatiebreuk tussen Matt en Kate.
  Hoewel het me vaker in mijn vuistje deed lachen dan echt schateren, is dit wel een leuk en optimistisch boek voor iedere vrouw die de ongemakkelijke reis van tiener naar volwassene nog niet is vergeten en de impact die dat kan hebben op je zelfbeeld en relaties. Ondanks het feit dat dit zwaar klinkt, pent auteur Pippa Wright het vooral erg luchtig en ongedwongen neer. De herkenbaarheid zit in details; Ben die de afwas niet doet, rivaliteit tussen de zussen, een bemoeizuchtige buurvrouw, …
  'De verwende verloofde' is het derde boek van Wright en het tweede dat in vertaling verschenen is voor de Nederlandstalige markt. Ze wordt steeds vaker als de nieuwe koningin van de chicklit betiteld en afgaand op dit boek, zou dat weleens terecht kunnen zijn. 'De verwende verloofde' is een uitgave van Dutch Media Uitgevers.