UA-70808694-1

 • Recensies (links 1)

  Pin it!

  We lazen erg veel en schreven ook een hoop recensies. De content is echter exclusief voor de websites waarvoor we schreven, daarom linken we even door. Geen nood, ook hier zullen nieuwe recensies verschijnen, want we zien dat u deze blog nog steeds enthousiast bezoekt, maar een aantal reviews wilden we u niet onthouden. Veel leesplezier! (Vergeet ook niet om ons een bezoekje te brengen op twitter en instagram - zie links bovenaan de blog)

  Seance - Kevin Valgaeren****(gothic novel)
  De hoogvlakte - Steinar Bragi***(literaire thriller)
  De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton****(junior)
  De spin die veel scheetjes laat - Clarinde en Filemon Wesselink***(junior)
  Littekens - Anke de Vries***(junior)
  Op een ochtend, vroeg in de zomer - Toon Tellegen***(junior)
  Het recht van de sterkste - Sean Fay Wolfe***(junior)

 • Scharlaken kust****

  Pin it!

  scharlakenkust.jpgIn 'Scharlaken kust' trekt special agent A.X.L. Pendergast naar Exmouth om de diefstal van een wijncollectie op te helderen. Als snel blijkt dat er meer verdwenen is dan wijn en komt er een verband aan het licht tussen een schip dat eind 19de eeuw een speciale lading vervoerde en de vlucht van een aantal heksen uit Salem naar de moerasgebieden rondom het stadje. In deze thriller neemt Pendergast zijn beschermelinge Constance Greene mee op onderzoek uit en lijkt Pendergast voor het eerst in zijn carrière een paar cruciale feiten over het hoofd te zien.

  De eerste tweehonderd bladzijden ontvouwen zich als een gewone detective en de plot van dit verhaal lijkt netjes te worden afgehandeld. In de laatste hoofdstukken van het verhaal komen de hoofdpersonages echter voor enkele verrassingen te staan en neemt het verhaal een erg onverwachte wending. Wie niet bekend is met de achtergrond van de personages uit de Pendergast-reeks doet er daarom wellicht ook goed aan om eerst een aantal andere boeken te lezen van Preston & Child, anders zijn de laatste pagina’s die overigens sterk de sfeer oproepen van 'De vloek van het oerwoud' wellicht zo bizar dat je het boek met een blik van onbegrip op het gezicht dichtklapt.

  Het verhaal leest erg vlot en boet nergens aan spanning in. De historische invalshoek is goed uitgewerkt en weet de lezer van begin tot einde te boeien. Hier en daar heeft de vertaler een steekje laten vallen en zijn er kleine foutjes in geslopen, maar omdat het verhaal de lezer weet mee te slepen, ben je bereid hier overheen te lezen.

  Preston & Child hebben met 'Scharlaken kust' een nieuw pareltje geschreven. Het is een waardig vervolg in de reeks thrillers die zicht niet beperkt tot het detective genre, maar ook vaak een meer esoterische of zelfs sci-fi hoek in durft te slaan. ‘Scharlaken kust’ is een uitgave van Luitingh-Sijthoff.

  Bewaren